Снимка pexels.comПрез 2019 г. в някои страни туристите ще се сблъскат

...
Снимка pexels.comПрез 2019 г. в някои страни туристите ще се сблъскат
Коментари Харесай

Какви наказания очакват туристите през лятото?

Снимка pexels.com

През 2019 година в някои страни туристите ще се сблъскат с нови ограничавания, за неспазването на които са планувани строги санкции: високи санкции, отнемане от независимост и даже смъртно наказване, оповестяват РИА Новости и БГНЕС.

От 1 май управляващите на италианския остров Капри не разрешават потреблението на всички типове пластмасови съдове за еднократна приложимост, торбички и бутилки. Нарушителите ще заплащат санкция от 500 евро. „ Факт е, че в разгара на сезона към 20 000 „ фериботни ” туристи идват на острова дневно, оставяйки малко пари, само че доста отпадък “, съобщи кметът на община Капри, Де Мартино.

В египетските курорти Хургада и Марса-Алам санкции за прилагане на пластмасови принадлежности заплашват притежателите на магазини, аптеки, лавки и заведения за хранене.

В Майорка и Ибиса през лятото ще бъде неразрешено пушенето на плажа отвън специфичните зони, макар че до неотдавна тези острови бяха комфортна зона за пушачи.

В Париж от септември придвижването по пешеходни зони и тротоари на електрически скутери и сходни транспортни средства ще коства санкция от 135 евро.

На остров Пукет в Тайланд ще бъде неразрешено да се прави селфи на фона на излитащи или кацащи самолети на близко разположения до летището плаж Май Као. Наказанието за нарушителите - от огромна парична санкция до отнемане от независимост и даже смъртното наказване - зависи от последствията, до които може да докара селфито. Властите разясниха, че смъртното наказване е допустимо в извънреден случай - в случай че нарушителите са попречили на пилотирането на самолета.

В италианския народен парк „ Чинкуе-Терре “ пасажерите, слизащи от круизните лайнери, няма да могат да носят джапанки и сандали. Туристите в несъответствуващи обувки постоянно " засядат " в планините и се нуждаят от помощта на екипи от спасители. Сега туристи с " неверни " обувки ще бъдат глобявани 50 евро, а на избавителните екипи нарушителите ще би трябвало да платят до 2500 евро. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последн
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР